De politie is mijn beste vriend

politieWij mijn man en ik waren gezellig gaan eten in de Leeuwarder binnenstad. We hadden afgesproken dat ik de Bob zou zijn deze avond. Na het etentje liepen we terug naar de auto die geparkeerd stond aan de gracht. We reden op weg naar huis, mijn man gaf een alternatieve route aan dan waren we sneller uit de binnenstad.
En ja, daar had ik nu even niet naar moeten luisteren.
Deze man geeft wel meer alternatieve routes aan, op de vakanties bv en dan ben je toch al gauw een uurtje langer onderweg. Ik heb een groot vertrouwen in mijn man.
Dus… ik luisterde en volgde zijn route, Ja hier rechtdoor nu rechtsaf en nu naar links hier de weg op draaien. Ik vond het een vreemde manier om de stad uit te komen. Toen ik de aangewezen weg op draaide zag ik tegenliggers, tegenliggers op mijn rijstrook. Dit klopte niet, ik reed tegen het verkeer in. Snel zette ik de auto op de middenberm en mijn noodlichten aan.
En ja daar kwam mijn redding een politieauto reed me tegemoet zwaailicht en knipperlichten aan, ik schrok en dacht dat wordt een hele leuke boete vanavond. Mijn man gaf nu wel hele goede aanwijzingen, zo van rustig op de midden berm zetten en stoppen maar. De politie auto stond tegenover onze auto en 2 agenten stapten uit.
Ik deed mijn raam open en zei heel terecht ik doe iets heel erg doms. De agent keek even naar ons en dacht zij is de bob en hij zit wat te suffen. Tot mijn verbazing zei de agent: nou valt mee hoor eens even kijken hoe u weer op de andere kant van de weg komt. We zetten eerst het verkeer eens even stil op deze strook, overlegde hij rustig met zijn collega
Eens kijken wat doen we. Rijden we voor u uit?  Of u gaat hier rustig draaien? Even over de midden berm heen rijden, ja draaien maar, voorzichtig aan en een prettige avond verder. Daar gingen we weer de goede kant op.Ik zwaaide nog even vanuit mijn open raam dat vond ik wel stoer en o wat moesten we lachen samen dat ons dat nu overkwam.
Ik heb niets tegen de politie, nooit gehad, ze zijn aardig en behulpzaam en gewoon mijn beste vriend .De politie was die avond precies op de goede tijd en op de goede plaats.