De toiletjuffrouw

De toiletjuffrouw

toiletIk was aan het winkelen in Groningen, en ging bij de Hema even naar het toilet. Daar maak ik altijd gebruik van zo tussen het winkelen door.

De Hema en V&D wissel ik af met mijn toiletbezoeken, want voor je het weet ben je een bekende bij de toiletdames. Nu moet ik zeggen dat de sluitspier niet meer is wat zij ooit geweest is, [dit terzijde ] maar verder ben ik niet ontevreden. De boel in de onderste regio functioneert naar tevredenheid, dus hoor je mij niet klagen, maar tijdens het winkelen, moet ik wel eens plas doen.

Dat doen veel dames heb ik weleens gehoord, ook jonge dames.  Ik deponeerde een NEPMUNTJE in het bekende witte schoteltje en maakte gebruik van een schone en frisse toilet.  Toen ik mijn handen waste, hoorde ik een gesprekje tussen de toiletjuffrouw en een jonge vrouw. Ze kwam met haar kindje net uit de babyroom. De jonge moeder zei tegen de toiletjuffrouw, “ik dacht hij heeft een poepbroek! Maar nee hoor, het was maar een windje”. De toiletjuffrouw antwoordde  “tja, daar kan je je aardig in vergissen, maar het komt veel voor hoor dus maak je geen zorgen”. En zij kan het weten want zij, de toiletjuffrouw dus zit toch al gauw 40 jaar in het vak en veel ervaring opgebouwd. Het was een leerzaam gesprek. Nu had ik wel eens eerder bij deze toiletjuffrouw in de rij gestaan, en ja toen ging het anders. Ik had geen 50 cent muntje en alleen 25 cent voor het witte schoteltje en jawel: ik mocht niet doorlopen naar de toiletten. Ze was onverbiddelijk en ik deed het haast in mijn Hemadamesonderbroek. Een aardige meneer die ook in de rij stond, zag mijn hoge damesnood en gaf me een 50 cent muntje. Ik heb de man nadrukkelijk bedankt en ben hem nooit vergeten. Met deze toiletjuffrouw had ik nog wat oud zeer, ik was haar verbod om mij een hoognodige plas te laten doen niet vergeten. Want een vrouw met een hoognodige plas laat je niet staan dat doe je niet en zeker niet met vrouwen onder elkaar. Dat is ernstig en onvergeeflijk.

Ik kreeg nog wel een snoepje van haar, en eerlijk is eerlijk, haar toiletten zijn brandschoon!