Er komt een vrouw met de fiets bij de dokter

vrouw op de fietsZe stapte de wachtkamer in van de huisartsenpraktijk en sloeg de deur hard achter zich dicht .Daarna plofte ze haar fietstas op de stoel en daarover legde ze haar jas. Ze maakte korte vinnige bewegingen. Ik keek naar haar, ze zat tegenover mij en zag een vrouw met een open gezicht, een bril met een gouden randje erom en grijze krullen. Haar gezicht was gebruind. .Ze droeg een lange broek met daaronder stevige zwarte veterschoen, een merkschoen leek het. Ik maakte een praatje met haar we waren met ze tweeën in de wachtkamer. En ik vroeg haar bent u op de fiets?. Ja, zei ze, ik ben met de fiets, een elektrische fiets, echt zalig hoor die fiets! Ik doe alles met de fiets. Heerlijk buiten ben ik dan, goed voor mijn conditie ook al trap ik niet natuurlijk, soms trap ik een beetje bij en verder ook wat gas geven. Ze vervolgde haar verhaal en vertelde mij het een en ander over het gebruik van de elektrische fiets. 12 km is hard genoeg, ze doen het allemaal fout die ouderen op deze fietsen, pas scheurde mij een man voorbij met zeker wel 24 km snelheid, dat is dom. Want als je dan ineens moet remmen dan gaat het fout natuurlijk, ik doe dat niet,12 km vind ik een mooie snelheid. En verder moet de politie niet zo op die mensen letten met die ongelukken, de mensen moeten zelf opletten dan heb je ook minder ongelukken. Die mensen doen het zelf niet goed met die fietsen. Daarna pakte ze de krant en zei: Het is wat met die overvallen, wat bezielt die jonge mensen om dat te doen, je moet ze maar niet tegenkomen. Ze was aan de beurt en stapte kwiek achter de huisarts aan richting spreek kamer. Ze draaide zich even snel om en zei:” je moet natuurlijk niet vergeten de fiets op te laden, want anders heb je er niks aan”: Ik vond het leuk om even met haar te praten, maar over een elektrische fiets denk ik nog eens na..