Over Sara Kroos

Ik ben geboren als Sara Kroos op een zonnige dag in mei 1952 in Hendrik Ido Ambacht. Daar heb ik ook mijn jeugd door gebracht.  Mijn vader “Johan Leendert Kroos” en mijn moeder “Willemina Alting” hadden de lokale kruidenierswinkel. Eerst onder de naam “De kleine Bazar”, later werd dit Spar, Végé en 4=6.  Als gezin gingen we naar de Gereformeerde Kerk aan de Paulusweg. Op mijn 15e jaar schreef ik al gedichten en na een werkzaam leven, als verpleegkundige, heb ik nu weer de pen opgepakt.

Onder het motto “Sara schrijft er nu op los, er is geen houden meer aan” schrijf ik verhalen over mijn jeugd en mijn familie. Verhalen over het leven van alledag, wat zo gewoon en zo bijzonder is. Hoe de witte was zo mooi wappert, en hoe de toiletjuffrouw bij V&D mij verbood een plas te doen. Verhalen over mensen. Over de kat Puck en de kleine kater Boris. Vrolijk, hilarisch en soms ook droevig, zoals het leven is. Veel plezier met het lezen van mijn verhalen en schrijfsels.