Remi vertelt

Oktober 2016

Ik zit hier nu een maand of drie  achter een hoge muur. Daar woon ik. Niet alleen, we zijn wel met 20 katten. Vandaag is er weer een kleintje bijgekomen, wat een scharminkeltje. Nou dan moet je mij zien, ik ben flink op gewicht gekomen en zit inmiddels ook lekker in de spieren Kwestie van trainen en goed eten natuurlijk. Trainen doe ik in de grote tuin waar ik woon en eten krijg ik van een vrouw. Ik heb drie vrouwen dat zijn mensen vrouwen. Het is wel een heel verhaal wat ik je ga vertellen. ben zelf nog geen half jaar. Al veel meegemaakt, dat vormt je wel. Je wordt er flink van en dapper. Ik heb altijd honger eigenlijk trek moet ik zeggen, want honger heb ik niet meer.

Ik ben Remi en gevonden door een mensen vrouw, achter een grote groene vuilnisbak in de bosjes zat ik, zo heeft zij mij gevonden. Iemand had mij daar neergezet, toen zat ik zomaar helemaal alleen. Mijn moeder weg, de rest van de familie ook nooit meer gezien. Wat een ellende. Ik was pas 6 weken oud en ik dronk notabene nog bij mijn moeder. Heel bang was ik dat begrijp je wel. Ik voelde me zo alleen. En honger natuurlijk want ik dronk nog om het uur bij mijn moeder en daarna sliepen we altijd met het hele gezin. Niet met mijn vader want die ken ik niet.

Na een dag wachten achter die vuilnisbak kwam er een vrouw langs. Ik noem haar vrouw 1 voor de duidelijkheid want anders begrijp jij het straks niet meer. Die vrouw liep het bosje in waar ik zat en bracht eten. Ik ging pas eten als ze weer weg was. Daarna kwam ze 2 x per dag eten brengen en lekker hoor. Zacht eten was het en een bakje water. Het was schrokken en smullen voor mij. Ik was nog zo bang om dichtbij haar te komen. Je weet het nooit met die mensen voor dat je het weet zit je weer ergens anders dus ik hield me gedeisd.

Vrouw 1 praatte veel met mij. Ze gaf me een naam: Remi, Je moet nu veel eten en je moet dapper zijn, ik zorg nu voor je, dat zei ze elke dag. In het begin dacht ik ja ja ik laat je lekker kletsen het gaat mij om het eten en drinken Als ik haar slippers hoorde in de verte begon ik al te miauwen, dan riep ze mijn naam. Op een gegeven moment ging ze zitten op de stoep voor de vuilnisbak, Ze wachtte tot ik uit mijn bosje kwam en naar het etensbakje liep dat naast haar stond. Ik had weinig keuze, rillend en schrokkend at ik dan mijn bakje leeg en holde daarna direct terug mijn bosje in. Ik ging haar wel aardig vinden. Ze aaide me voorzichtig dan deed ik lelijk tegen haar en toen pakte ze op een keer heel onverwacht op.

Ik zat doodstil, keek recht in haar mensengezicht. Ze had wit haar en warme handen ik snuffelde wat aan haar snuit. Mensen hebben grote neuzen op hun snuit en gekleurde ogen die van haar waren blauw. Wat ik wel raar vind is dat mensen alleen haar op hun hoofd hebben. Ze rook wel lekker, wel naar mens natuurlijk dat is altijd anders dan een kat.

november-december 2016

De laatste keer vertelde ik jullie van het nieuwe katje in onze groep, nou die groeit ook al weer aardig. Wij als jongens uit de groep letten op hem. Tommy, [ weet je wel die rooie kater] en ik werken vaak samen. We zijn vrienden. Toen ik net in de groep kwam heeft Tommy mij opgevangen. Het is altijd spannend als er een nieuwe komt. Past hij in de groep? Gedraagt hij zich netjes? Daar wordt allemaal op gelet.

Eerst gaan we altijd met een groepje er om heen zitten, dan kijken we, alleen kijken verder niks. Dat noemen we de kat uit de boom kijken. Bij mij deden ze dat ook. Niet leuk hoor, helemaal niet want wat moet je doen als je nog zo klein bent? Nou je houdt je gedeisd natuurlijk want je voelt je als een kat in een vreemd pakhuis. Op een gegeven moment trekt iedereen zich terug. Dan ga je voorzichtig wat bewegen en naar de anderen lopen. Ik liep naar Tommy die snuffelde aan mij en ik aan hem en toen was het goed. Hij is een stuk ouder dan ik een grote broer zou je haast zeggen. We zijn gaan rennen achter elkaar aan en verstoppertje spelen in onze grote tuin.

Daarna lekker raggen in de bomen op de takken en langs de stammen roetsjen. Samen eten, samen slapen. Ik lig graag bovenop hem, dat is zo gezellig, ook lekker warm. Tommie vindt het allemaal best als hij het zat wordt geeft hij me een duw of een pets zo van, nou Remi even ruimte maken .Het komt altijd weer goed tussen ons omdat we vrienden zijn. Vrienden hebben is belangrijk, Tommy was vroeger ook alleen zonder familie. Voordat wij hier woonden waren we allemaal alleen. Bijna allemaal zijn we door een mens gevonden en over de muur gezet. Nu zijn we een groep, dat is beter zo. We zorgen voor elkaar. Ik weet niet of mensen dat ook zo doen.