Vakantievoorbereiding en putjesbenen.

vakantieOver een paar weken ga ik op vakantie en de koffer staat nu klaar om ingepakt te worden.
Stapeltjes zomerkleding.
Wassen en strijken, badpakken gepast, dat viel tegen, ze zitten wat krap.
Het is elk jaar weer hetzelfde, wat neem ik mee en vooral wat laat ik nu eens thuis?
Nagellak: alleen roze of ook rood erbij? En ja ook maar blauw en geel, staat zo vrolijk.
Nee! ik mag maar 2 flesjes nagellak meenemen van mezelf.
Badpakken! 3 stuks.
1 om te zonnen 1 om te zwemmen en 1 zomaar voor de afwisseling en een bikini voor als ik heel zeker ben van mezelf.
Schoenen!
2 paar slippers natuurlijk!
Wandelschoenen, leuk instappertje gympen en hakken?  Die hakken, ik neem ze meestal wel mee maar trek ze dan niet aan. Dus maar niet doen deze keer. Maar ja als ik ze wel eens aan wil? Nee, niet doen, goed zo Sara, Ja maar als ik ze dan toch aan wil en ik heb ze niet bij me? Nee dus!
Jurken voor de avond, korte broeken en shirtjes. Ook sokken voor als ik koude voeten krijg. je weet maar nooit, het weer kan zo maar veranderen.
De reisapotheek, E reader, ook een echt boek, ik kan niet zonder een echt boek.
Nachthemd, strandlaken.
Cosmetica, shampoo, bodylotion enzovoort.

Schaartje en pincet, zal ik Mn breiwerk ook meenemen? En een spelletje zoals memory? Voor de man een puzzelboekje want hij leest niet maar wil wel puzzelen als ik lees.
En o ja tijgerbalsem voor als ik een koortslip krijg van de zon. Dat zou zomaar kunnen, want ik ga naar bestemming zon.
Reispapieren, paspoort ook niet onbelangrijk. De koffer komt wel vol, al neem ik elke vakantie toch minder mee, dat gaat eigenlijk heel goed, het gaat steeds beter. Toch ben ik altijd een beetje nerveus voor dat ik ga inpakken. Ik zeg altijd een onderbroekje, een tandenborstel, beetje make-up en je paspoort, je geld dan komt alles goed. Over de ganse wereld kom je dan. Maar dat lukt me niet meer om met zo weinig bagage op stap te gaan. Wel in mijn jeugd! Een rugzak en wat geld en daar ging ik dan, naar bestemming onbekend en dan bleef ik wel een half jaartje weg.
Maar nu gaat het anders: al zou het wel kunnen dat ik toch wel weer eens een half jaartje weg zou kunnen blijven, maar niet overdrijven nu.
De mobiel met oplader natuurlijk, dat is ook erg belangrijk en o ja het fototoestel.
En neem ik nu de laptop mee of de tablet?. De tablet, maar daar kan ik niet mee schrijven, dat is op zich wel goed want dan heb ik meer tijd om te lezen.
Met die koffer komt het wel goed, maar er zijn nog wat andere punten die de aandacht vragen voor dat ik op vakantie ga.
Ik was nog van plan deze aankomende weken de beruchte 5 kg af te vallen, maar dat wordt een flink karwei. Het zal niet lukken 5 kilo teveeldus moet dat na de vakantie. Dat is het eerste punt.
Nu punt twee:
Ook de cellulitis moet nog flink onder handen worden genomen.
Cellulitis, in de volksmond ook wel putjesbenen genoemd. Veel vrouwen hebben hier last van. Ook slanke en dunne vrouwen en volslanke vrouwen.
In de Gouden eeuw was cellulitis een schoonheidsideaal. Volslanke Rubens vrouwen tonen op schilderijen hun putjesbillen en benen, ze zaten daar echt niet mee, want toen was het mooi!
Nu is het niet mooi en het is ook een beetje taboe.
Maar ik schrijf er toch maar eens even over.
Soms moeten wij vrouwen flink zijn en de waarheid onder ogen zien, dat moet soms, ook al is het confronterend. Dit is niet echt een stukje voor de heren onder ons, die hebben geen putjesbenen, de bofkonten, al hoe wel het heel soms wel eens voor komt bij de heren. Maar de heren worden weer kaal en dat komt bij vrouwen heel weinig voor.
Ik heb eens gekeken wat zo de behandelmogelijkheden zijn voor dit vrouwenprobleem en zet ze op een rijtje voor een overzicht. Zo kan ik een wel overwogen keuze kan maken. Wellicht hebt u hier als lezer ook wat aan, altijd meegenomen een gratis schoonheidstip voor de vakantie.
Ik wil me niet opdringen maar lees toch maar even door. Het zijn echt goede tips. En ik begrijp ook dat er nu enige weerstand ontstaat over dit onderwerp maar dat is helemaal niet erg.
Een aantal behandelmogelijkheden:
1 Veel bewegen en de benen masseren met een massageborstel, daarna insmeren met antiputjes benen crème.
2 Water drinken en citroensap en vooral fietsen dat kan liggend maar ook op de echte fiets natuurlijk.
3 Naar de sportschool en op de loopband en ook het roeiapparaat is heel goed voor de putjesbenen
4 Bij een schoonheidsinstituut een vacuummassage behandeling voor de benen.
5 Op de vakantie veel zwemmen en als je aan zee bent dan door de branding lopen, heen en weer en weer heen en weer. Veel vrouwen doen dat kan ik me herinneren en dan doen ze gelijk een plas, dus dat is wel praktisch.

zuigapparaatDe vacuummassage heeft wel mijn voorkeur.
De schoonheidsspecialiste gaat met een elektrisch apparaat met een slang eraan met een ronde vorm als uiteinde over de benen. Dat apparaat zuigt vacuüm en trekt de verkleefde weefsels, de cellulitis dus los van elkaar. Het is eigenlijk een hele luxe stofzuiger. Alleen het zuigt niets op.
De behandeling is echt pijnlijk, zelfs blauwe plekken krijg je ervan maar het schijnt zeer effectief te zijn. En werkt snel met 2 weken heb je al resultaat. Dat zou ik nog wel kunnen halen voor de vakantie en hier word ik wel enthousiast van.
Deze behandeling moet het worden, daar ga ik voor, maar er zit een prijskaartje aan. Als ik resultaat wil ben ik toch al snel 1000 euro verder.
En ja dat vind ik een groot bedrag. Dat wil ik niet uitgeven ook al heb ik last van de putjesbenen.
Kan dat niet goedkoper ! Ik heb eens goed over nagedacht en ja hoor. Als ik nu eens een eigen methode ontwikkel met goedkope materialen of met spullen die ik toch al in huis heb!.
Met mijn stofzuiger bijvoorbeeld. Ja, dat kan echt en ik ben er ook mee begonnen. Maar na een paar dagen kreeg ik wat woordengoedkoper thuis. Mijn man had last van het geluid. Ik vond het zelf ook niet rustgevend en het mondje van de stofzuiger was ook wat scherp op de huid.  Ik kreeg flink wat  blauwe plekken, zelfs  tot bloedens toe.
Maar het werkte wel!! Net zoals het apparaat in de schoonheidssalon.. Het is eigenlijk een soort trekkende draaiende massage Nu wordt het een wat technisch verhaal, beste lezeressen.
Toen dacht ik aan een gootsteenontstopper die trekt n.l. ook vacuüm en maakt geen geluid.
Ik heb er echt goed over nagedacht anders was ik hier natuurlijk niet opgekomen   En ja hoor bij de Action vond ik een gootsteenontstopper met een korte steel want met een lange steel zag ik niet zitten Die heb ik al gebruikt voor de gootsteen en het toilet.. Dat vind ik vies! Het moet natuurlijk wel hygiënisch blijven net zoals in de schoonheidssalon.
Ga nu niet met zijn of met haar allen naar de Action rennen, maar laat mij dit eerst eens uitproberen. Als het dan werkt dan begin ik een soort van salon voor de cellulitis. De naam voor de salon weet ik nog niet. Maar het wordt een soort van een salon met een soort van een gootsteenontstopper en een soort van een stofzuiger. Dat laatste vind ik ook nog steeds een goed idee.
Daar ga ik eens over nadenken tijdens mijn vakantie.
Ik ga ook veel zwemmen en door de branding heen en weer lopen voor de cellulitis. Ook lezen, dat zeker en lekker eten en drinken. Griekse wijn en wat dacht je van de raki en de ouzo? En de Griekse salades en honinggebak als dessert.
Mooie dingen ga ik zien, een leuke jurk kopen en een tas. Op terrassen zitten en genieten van alles en ijskoffie drinken, café fratta heerlijk is dat met veel suiker. Ook de zwerfkatten en honden eten geven, dat is wel een minpuntje daar in Griekenland.
Ik ga zonder te veel bagage en zonder te veel voornemens en plannen, maar wel met de gootsteenontstopper die neem ik wel mee.

De koffer vul ik met mijn plannen, zon, de zee en de branding, liefde, boeken en wat onderbroekjes een tandenborstel en geld, Ik red me altijd wel. Het komt allemaal goed op deze vakantie…

 

vakantie[1]