Verhalen van vandaag

verhalen van vandaag“Verhalen van vandaag”.

Het  leven van vandaag geeft mij inspiratie om verhalen te schrijven. Er is altijd wel wat bijzonders, iets moois, iets vrolijks of verdrietigs wat de moeite waard is om er een verhaal van te maken. Hieronder mijn eerste bijdrage.

De tuin en mijn moeder

boedaIk werkte vandaag in de tuin, lekker weer om buiten te zijn. Onkruid wieden en het mos tussen de stenen weghalen. Toen vloog ze over. Dat doet ze regelmatig.
Soms in formatie, zij vliegt dan voorop zoals ze gewend was in haar leven: voorop vliegen en de koers bepalen.
Ze laat zich aan mij zien in de gedaante van een vogel, dat geeft mij troost want ik mis haar nog vaak.
Vandaag vloog ze alleen. Zij is mijn moeder die overvliegt. Na haar overlijden twee jaar geleden heb ik haar gevraagd of zij zich aan mij zou willen laten zien als ze zover was.
En dan in de vorm en gedaante van een vogel, een jaar later was ze zover.
Nu komt ze regelmatig en dan zeg ik wat tegen haar of vraag haar wat. Ze komt niet op afroep, ik moet op haar wachten en dat is ook goed zo.
Daarna wiedde ik de border waar de grote groene bamboes in staan.
De bamboes die ruisen en fluisteren. Tussen de bamboes zit een kleine stenen witte Boeddha, die rustig en met een verstilde glimlach om de mond de tuin inkijkt.
Deze Boeddha kreeg ik ooit op een verjaardag als kado van mijn moeder.
Achter de Boeddha staat de vlinderstruik, dat was haar laatste kado aan mij.
In de border van de bamboes ontdekte ik tijdens het onkruid wieden kattenpoep.
Ja, dat doet onze kat, hij vindt deze border een geweldige grote kattenbak.
En de Boeddha? Die lachte en verzachtte, het maakte hem niet uit.
En mijn moeder? Die vloog over en zong haar eigen lied. Ze bracht mij troost in mijn verdriet.
Ik word altijd zo rustig van in de tuin werken.

Een dag met een gouden randje

gouden randjeVandaag was het een dag met een gouden randje. Die zijn er, regelmatig maar nu heel vroeg in het jaar. De zon schijnt en ik zit buiten in de tuin te naaien, heerlijk ontspannen. De poes kijkt geïnteresseerd wat ik aan het doen ben en knijpt zijn oogjes tevreden dicht. Hij doet een dutje in de zon de poes .Nu zet ik de houten tuinstoelen in de groene zeep en schrob ze met een harde borstel schoon zodat het hout weer mooi grijs wordt.  Zaadjes in potten grond gedaan zodat we deze zomer witte bloemen hebben in de tuin, ik hou van witte bloemen.
En de dag doet wat hij wil, de dag maakt een mooie dag, een dag met een gouden randje maakt de dag.